AFSCHEIDSFOTOGRAFIE


Mensen die elkaar vastpakken,  een liefdevolle blik, de bloemen, de kist, allemaal beelden die ik probeer te vangen en vast te leggen, zodat je dit later in alle rust nog eens terug kunt kijken.


"Kaya was er bij op de moeilijkste dag van onze levens. Ze was precies daar waar ze moest zijn om de mooiste foto's te maken. En toch was het net alsof ze er niet was, zo onopvallend manoeuvreerde ze zich tussen de mensen door tijdens de afscheidsdienst. De foto's zijn prachtig en van onschatbare waarde. Ze geven zo indrukwekkend mooi weer hoe het afscheid was. De rauwe emoties zo mooi gevangen in het moment. De pijn en het verdriet, maar ook de liefde die ons die dag bij elkaar bracht zijn voelbaar als we de foto's opnieuw met elkaar bekijken."

"Uitvaartfotografie, niet het eerste waar ik aan dacht bij het regelen van de uitvaart van mijn moeder. 

Onze uitvaartleidster bracht dit onder de aandacht. Ik heb daar even over moeten nadenken. Wil je immers dit emotionele en zware moment vastleggen en zal dat ongemakkelijk voelen. Na een fijn gesprek met Kaya waren al deze gedachten omgezet in een positief gevoel. Kaya is uiteindelijk op de condoleance, uitvaartdienst en begrafenis van mijn moeder geweest. Bijna onopvallend voor ons en de genodigden werden er foto’s genomen op een rustige en respectvolle manier. Enkele dagen later kreeg ik de foto’s en wat waren ze prachtig, en je ziet ook weer dingen die je op die dag zijn ontgaan. Ik heb inmiddels een mooi album thuis die ik regelmatig even doorblader. Een mooie waardevolle herinnering welke troost geeft in een tijd van rouw en daarna! Dank Kaya, dat je voor heel veel mensen die mag gaan doen!"