Waarom een shoot thuis zo veel unieker is dan een shoot in het park..


Toen ik de scans opende van de analoge shoot bij Lisanne en haar gezin thuis, wist ik het weer: thuis shooten is wat ik het aller liefste doe. Geen huis is hetzelfde en jouw thuis zegt iets over jullie als gezin.

Ik probeer dan ook altijd mijn klanten te overtuigen van een shoot in en om het huis en gelukkig willen jullie dat steeds meer. Ik snap de aantrekkelijkheid van een park of strand, maar wat zegt het nou eigenlijk echt over jullie? En hier komt nog bij dat kinderen meer ontspannen zijn in hun eigen omgeving en als de kinderen dat zijn, zijn de ouders dat ook.


Ik heb Lisanne en haar gezin twee jaar geleden ook al vast mogen leggen in hun toenmalige huis in Amsterdam. Rosie was net geboren en het werd een heerlijke shoot.

Inmiddels zijn de meisjes twee jaar ouder en hebben ze een nieuw huis vlakbij Amsterdam. Ik sprong echt een gat in de lucht toen Lisanne vroeg of ik een analoge shoot bij hen thuis wilde doen.


Doordat ik echt na moet denken over elk beeld bij analoog, brengt het mij rust en ben ik echt in het moment én in het moment van het gezin. Een broodje eten, even naar buiten. Alles is goed en ik volg.

Niet alle beelden zijn gelukt, sommige zijn niet helemaal scherp, of misschien wat te donker, maar dat imperfecte van analoog is eigenlijk hetzelfde als het hebben van een gezin: het zijn juist die kleine gebreken en onvolkomenheden die het karakter geven, de warmte en de echtheid die het zo kostbaar maken.


Dank je wel lieve Lisanne dat je weer een van de eerste was die hier meteen voor in was en mij mij gang liet gaan bij jullie thuis met een nieuw soort manier van fotograferen voor mij.