Sommige van jullie hebben het misschien al gezien op instagram of tiktok, maar ik ben begonnen met analoge fotografie. En wat vind ik het leuk. Naast dat het me rust geeft, vind ik dat de beelden ook een klassieke uitstraling krijgen. Waar je met digitale foto's in je edit soms mee kan gaan met bepaalde trends, is dit gewoon wat het is en denk ik dat je hier over een lange tijd nog steeds naar kan kijken.


Als fotograaf probeer je een eigen stijl te ontwikkelen en dat is soms lastig. Onbewust word je beïnvloed wat je op social media ziet en ik kan daar best wel heel onrustig van worden. Maar misschien heb ik nu iets gevonden dat me rust geeft. Je heb immers maar 24 of 36 foto's op je rolletje en dat betekent dat je vooraf beter na moet denken wat je doet. Dus niet meer 'we zien wel', maar veel meer vooraf bedenken wat en waar je de foto's gaat maken.


Hierbij een aantal resultaten van mijn eerste test met een motherhood shoot op 35mm film. Mijn camera is een Nikon FE en het rolletje dat ik gebruikt heb is mijn nieuwe lievelings, namelijk: Kodak Porta400. Ik ben gaan wandelen met mijn lieve nicht Dasjha en haar zoon Jake door de stad en het was echt heerlijk. Natuurlijk zijn er ook een paar onscherp en heb ik voor de zekerheid ook wat digitaal geschoten, want je weet het immers maar nooit, maar ik ben erg tevreden met het resultaat. In totaal heb ik 19 beelden geschoten die allemaal goed zijn. Ik heb niks aan nabewerking gedaan.


Ik ben erg benieuwd wat jullie vinden, en mocht je het leuk vinden analoge beelden te hebben van jou en je gezin of van jou alleen, laat het me weten, want dit kan wel eens mijn nieuwe standaard gaan worden.


Liefs,

Kaya